Boklansering, Kakekrigen og Oslotur!

Kakekrigen Tones kaker og andre søte saker

Hei alle sammen,

Denne uken tok jeg turen til Oslo for å delta på boklanseringen til Fridtjof Nilsen. Han har nettopp laget en kakebok med sine 35 favorittoppskrifter av alle de 1300 kakene han har smakt på i 6 sesonger av Kakekrigen. Bare det å smake på 1300 kaker er som programleder en bragd i seg selv 😀
Han har gjort noen personlige endringer på noen av kakene. Det basert på egen smak og på dommerenes tilbakemeldinger.
Det at en av mine oppskrifter fra Kakekrigen er en av de han har brukt er kjempegøy! Og ikke minst så er det kjempegøy at cupcakene er på forsiden av boken!

Jeg var jo med i sesong 2 og storkoste meg! Har ingen andre minner enn gode minner fra den tiden og jeg smiler hver gang jeg tenker på hele den opplevelsen. Er enda godt fornøyd med å havne på tredjeplass jeg altså!
Alle mine oppskrifter, opplevelser og bilder fra hver episode har jeg samlet i et samleinnlegg. Det kan dere se HER.

42835CC8-FA7D-43DA-B6FE-4B1074C3EFE4
Da jeg kjøpte togbillettene visste jeg ikke om noen kjentsfolk som skulle inn. Bortsett fra Fridtjof da. Så da ei god venninne av meg sa hun ville være med så var jeg strålende fornøyd! Hadde vært litt småkleint å dra inn på noe sånn alene. Møtte på henne på Oslo S og fikk kommet oss til hotellet jeg skulle sove på.
Etter en 4,5 timers togtur var det godt å slappe av i godt selskap og med noe godt i glasset 🙂 Vi fikk skravlet om de nyeste vesketrendene og nettbutikken hennes, kaker og alt mellom himmel og jord. Rett og slett helt nydelig!

Det å finne frem til den inngangen vi skulle bruke til Cappelen Dam var et kapitel for seg selv, haha!! Deltakerene og de som hadde bakt kaker skulle nemlig gå inn bakveien siden vi skulle møte opp litt tidligere.
Vi fant ikke den inngangen vi hadde fått beskrevet. Så vi gikk på forsiden til hovedinngangen for å se om flere hadde samme problemet. Vi fant riktignok et par til der, men det som var mest vilt var jo den eviglange køen av folk som ventet på at dørene skulle åpnes. Utrolig gøy!
Jeg fikk ringt til Fridtjof og han ordnet så noen kom ut og hentet oss, så det ordnet seg tilslutt.

82C09C90-FFAD-429D-A889-25E6FD5383EC
Da vi kom inn i lokalet var det noen bordet og det var satt opp stoler på hver side av det opphøyde platået.
Vi fikk heldigvis plass på et av bordene.
Kakebordet var ikke så lett å få tatt bilde av dessverre, for det var mange som ville ta bilder av det før dørene ble åpnet for resten.
Jeg har heller ikke oversikt over hvem som bakte hva for ingen var merket. Så beklager at jeg ikke får gitt kred til folket.

B502E57A-B1A3-4009-8609-8CD51F7CFB08
Kvelden ble åpnet med en velkomsttale av Marianne Ihlen som er redaksjonssjef for Cappelen Dam. Hun tok en flott introduksjon av radarparet Fridtjof og Alexsander Nyhagen. De to har jo sin egen podcast også.
De snakket om boken, bakingen, hvorfor Fridtjof hadde fått denne ideen og alt rundt dette. Rett og slett et godt gammeldags bokbad, som Alex så pent sa det.
Det er jo en helt spesiell kjemi mellom disse to og det er utrolig gøy å høre på de!

BC934CD6-B5AB-43D8-BFF0-1EEDC0F7D33E
Alle som kom fikk et lodd. Vinneren fikk en splitter ny maskin fra Bosch, pluss det var to som vant kakeboken.
Nå var det ikke jeg som vant den maskinen da, men hun som vatn den var hoppende glad! Fullt forståelig.

En person jeg synes ikke skal glemmes oppi dette er han som har tatt alle bildene til boken. Han er også sørlending, nemlig fra Mandal, og heter Lars Ståle Haugland Fjellbakk. Ikke så lett å se han på bildet her, men var ikke så lett å ta et godt bilde.
Det var forøvrig også han som hadde den store æren av å trekke opp vinnerloddene da det var loddtrekning. 🙂
Han jobber med foto, filme dokumentarer og fjernsynsprogrammer og hans digitale hjertebarn nå er Minekaker.no Den siden er helt genial faktisk! Han og Fridtjof har laget videoer som viser prosesser som er i boka. Genialt, ikke sant?

66470FD6-B27C-444E-ACFA-6A42A1BC1AE2

Alle bildene ble vist i loop på to skjermer under hele kvelden. Var utrolig spesielt å se cupcakene! Kjente nesten et lite sug i magen faktisk, hehe!
I boken har han tatt med en kommentar fra dommerene i Kakekrigen. Jeg må si jeg er veldig veldig stolt og godt fornøyd med kommentaren som ble gitt da jeg bakte de. Den kommer fra Monica Csango som var dommer i de første sesongene, sammen med Lars Lian.
Det er naturligvis også Lars Ståle som har tatt dette.

59B28D6D-6562-4DDA-9835-06258B11D199
En annen ting jeg var veldig godt fornøyd med var at jeg endelig fikk møtt en av mine store forbilder.
Før vi fikk vite hvem som skulle være dommere på Kakekrigen grugledet jeg meg veldig. Jeg sa til mannen min at jeg kommer til å gå i bakken dersom det er Lars Lian og Sverre Sætre. Og jo da, vi fikk i alle fall en` av de! Og hvem var det som overtok dommerkappen etter Lars Lian? Det var selveste Sverre Sætre, hehe!!!
Så nå har jeg møtt to av mine største forbilder. Ble helt starstrucked, akkurat som småunger når de ser en person fra barne-tv haha!!! Men jeg har i alle fall guts til å innrømme det 😉
Utrolig fin type altså. Så mange som ville ha bilder og snakke med han, og likevel tok han seg god tid til alle sammen, ingen hastverk-lastverk og ingen ble avføyd. Stor respekt for den mannen.

Boken er lagt ut for salg på nett og kommer snart for salg i butikker. Hvis noen vil skaffe seg en kopi av boken allerede nå kan den kjøpes HER.

Jeg tjener ingenting på linkene jeg har lagt ut og jeg har ingen samarbeid med disse. Det er heller ingen sponsing her.
Det er rett og slett jeg` som synes det er gode produkter 🙂
Bruk av bilder fra kakeboken i dette innlegget er godkjent av Cappelen Dam.

Dersom dere har kommet dere helt hit i innlegget så er dere gode! Det ble en smule lengre enn jeg hadde tenkt.
Men sånn skjer når man har hatt det gøy! 🙂

Takk for titten og jeg ønsker dere en fin dag videre!

Stikkord:

Oppskrifter av
Tones kaker